Texon Refinery Serbia > PROIZVODI > ULJA I FLUIDI ZA OBRADU METALA

Ulja i fluidi za obradu metala

TexKaloil

Nivo kvaliteta: ISO L-QC.
Pakovanje: 180 kg.

 

Visoko rafinisana mineralna ulja, bez aditiva, najveće čistoće. Karakteriše ih odlična oksidaciona i termička stabilnost.

 

Namenjena su za klasično kaljenje legiranih i visokolegiranih čelika. Proizvode se u tri ISO viskozitetne gradacije: 32, 46 i 68.

TexRezoil

Nivo kvaliteta: ISO L-MHE; SRPS B.H3.526.
Pakovanje: 10 lit. i 180 kg.

 

Mineralna ulja namenjena mehaničkoj obradi metala rezanjem pri različitim brzinama.


Obezbeđuju odlično podmazivanje, štite od habanja i korozije i dobro odvode toplotu.Proizvode se u pet ISO viskozitetnih gradacija: 15, 22, 32, 46 i 68.

TexErozoil

Pakovanje: 10 lit. i 180 kg.

 

Ulje za obradu metala elektroerozijom. Koristi se kao dielektrična tečnost u mašinama za obradu metala elektroerozijom.


Preporučuje se za korišćenje u mašinama proizvođača kao što su Charmilles, Ingersoll, Schiess-Nassovia, Agie, AEG-Elotherm, CDM i drugi.

TexBor 1000

Pakovanje: 10lit. i 200 lit.

 

Mineralno emulgujuće ulje, koristi se prilikom lakih i srednjih uslova obrade rezanjem: struganje, glodanje, bušenje i sečenje; niskolegiranih čelika, sivog  liva, mesinga i bronze.

 

Preporučuje se koncentracija od 4% do 6%.

TexBor 2000

Pakovanje: 10lit. i 200 lit.

 

Mineralno emulgujuće ulje, koristi se prilikom teških uslova obrade rezanjem: glodanje, bušenje, razvrtanje, struganje, rezanje navoja i provlačenje;
legiranih čelika, sivog liva, aluminijuma. Obezbeđuje poboljšanu antikorozivnu zaštitu gotovog proizvoda.

 

Preporučuje se koncentracija od 4% do 6%.

TexBor 3000

Pakovanje: 10lit. i 200 lit.

 

Mineralno emulgujuće ulje, koristi se prilikom najtežih uslova obrade rezanjem: glodanje, bušenje, razvrtanje, struganje, duboko bušenje, rezanje navoja i provlačenje; aluminijuma, visokolegiranih čelika i titanijuma. Ne preporučuje se za obradu obojenih metala.

 

Preporučuje se doziranje od 3% do 5%.

TexCool 1000

Pakovanje: 10lit. i 200 lit.

 

Polusintetička vodorastvorljiva tečnost, koristi se pri lakim i srednjim uslovima obrade rezanjem: brušenje, struganje i glodanje; niskolegiranih čelika, sivog i nodularnog liva, mesinga i bronze.

 

Preporučuje se koncentracija od 4% do 8%.

TexCool 2000

Pakovanje: 10 lit. i 200 lit.

 

Polusintetička vodorastvorljiva tečnost, koristi se pri teškim uslovima obrade rezanjem: brušenje, struganje, glodanje i bušenje; legiranih čelika, sivog liva, mesinga i bronze.

 

Preporučuje se koncentracija od 3% do 8%.

TexSintoil 1000

Pakovanje: 10lit. i 200 lit.

 

Sintetička vodoratsvorljiva tečnost, omogućuje izvanredno hlađenje i vrlo dobru antikorozivnu zaštitu gotovog proizvoda, pri lakim i srednjim uslovima obrade. Ravno i kružno brušenje i struganje; niskolegiranih čelika, sivog liva.

 

Preporučuje se koncentracija od 5% do 7%.

 

TexSintoil 2000

Pakovanje: 10lit. i 200 lit.

 

Sintetička vodoratsvorljiva tečnost, omogućuje izvanredno hlađenje i vrlo dobru antikorozivnu zaštitu gotovog proizvoda, pri teškim uslovima obrade rezanjem. Brušenje, struganje i rezanje navoja; legiranih čelika, sivog i nodularnog liva.

 

Preporučuje se koncentracija od 3% do 5%.