Texon Refinery Serbia > PROIZVODI > MOTORNA ULJA

Diesel

TEXOL DIESEL PREMIUM SAE 10W-40

Kvalitetni nivo: JUS-ISO 6743 L-E, ACEA E3/B 3, ACEA API CE-CF / SG, DAIMLER CHRAZSLER MB, VOLVO VDS-2, MAN M 3275

 

Motorno ulje premium kvaliteta za dizel motore sa ili bez turbo grupe, pogodno za  velika transportna i putnička vozila I EURO 2 motore. Pogodno za opterećene motore u vozilima koji prelaze velike kilometraže.

TEXOL DIESEL ULTRA LONG SAE 15W-40

Kvalitetni nivo: ACEA E7/E5/B4/A3, API CI-4/SL, MB 228.5, V LVO VDS-3, MAN 3277, GLOBAL DHD-1, MACK EO-M  PLUS

 

Multigradno motorno ulje vrhunskog kvaliteta iz grupe ULPD (Ultra Long  Performance Diesel) Long Life - ulja. Preporučuje se za podmazivanje najsavremenijih 4T dizel motora sa i bez turbo grupe velikih transportnih vozila, vozila gradskog prevoza i nekih građevinskih mašina koje rade u teškim uslovima rada sa najvećim opterećenjem.

TEXOL DIESEL SUPER LONG SAE 15W-40

Kvalitetni nivo:  ACEA E3/B3/A2, API CG-4/SJ, MB 228.3, VOLVO VDS-2, MAN 3275


Multigradno mineralno ulje vrhunskog kvaliteta iz grupe SHPD ( Super Long Performance Diesel ) Long Life ulja. Posebno se preporučuje za podmazivanje dizel motora teških transportnih vozila sa turbo i super punjenjem, koji rade pri ekstremnim opterećenjima i visokim radnim temperaturama.

TEXOL DIESEL SAE 30

Kvalitetni nivo:  API CD-CF/SF, MIL-L-214 D, MB 227.0/227.1  


Mineralno ulje visokih performansi. Preporučuje se za podmazivanje dizel motora sa i bez turbo grupe, transportnih vozila, autobusa, poljoprivredne i građevinske mehanizacije.

TEXOL TRACTOL GOLD SAE 15W30

Kvalitetni nivo:  API CE/CF-4, API GL4


Multigradno mineralno ulje, sa karakteristikama motornih, transmisionih i hidrauličnih ulja. Svrstava se u grupu vrhunskih traktorskih ulja sa oznakom TOU* ( Tractor Oil Universal ).

TEXOL TRACTOL UNIVERZAL

Kvalitetni nivo: JOHN DEERE JDM J20C; CASE MS 1207; CATERPILAR TO-2, ALLISON C-4

 

Fluid specijalnih karakteristika, prilagođen najnovijim zahtevima konstruktora traktorskih i hidrauličnih sistema, svrstava se u grupu vrhunskih traktorskih ulja sa oznakom TOU*( Tractor Oil Universal ).

Benzin

TEXOL BENZ SAE 5W40 FULL SYNT

Kvalitetni nivo:  API SM/SL/CF, ACEA A3/B3/B4 VW 502.00/505.00, Porsche,  BMW Long Life Oil, MB 229.3

 

Vrhunsko, potpuno sintetičko, motorno ulje izvanrednih performansi. Namenjeno je za podmazivanje najsavremenijih benzinskih i dizel motora. Odlikuje se vrhunskom termičkom i oksidacionom stabilnošću, na visokim radnim temperaturama, a jedinstvena sintetička formula obezbeđuje vrhunsku zaštitu od habanja u svim uslovima rada motora, malu isparljivost, uštedu goriva i produžene intervale zamene ulja.

TEXOL BENZ SAE 10W-40 SEMISYNTH

Kvalitetni nivo:  API SL/SJ/CF, ACEA A3/B3; MB 229.3, VW 505.00


Vrhunsko polusintetičko, motorno ulje visokih performansi. Namenjeno je za podmazivanje svih tipova savremenih benzinskih i dizel motora. Odlikuje se visokom termičkom i oksidacionom stabilnošću, na visokim radnim temperaturama motora i odlićnom tečljivošću na niskim temperaturama, a obezbeđuje odličnu zaštitu motora od habanja i produžene intervale zamene ulja.

TEXOL BENZ MOTOR OIL SAE 15W-40

Kvalitetni nivo: API SF/CD, MIL-L-46152C


Mineralno multigradno ulje visokih performansi. Preporučuje se za podmazivanje svih tipova savremenih 4T benzinskih motora putničkih automobila, može se koristiti i za podmazivanje dizel motora bez turbo grupe, koji rade u uslovima umerenog opterećenja.

Gas

TEXOL GAS MOTOR OIL SAE 15W-40

Kvalitetni nivo:  API SH/CF


Visoko kvalitetno multigradno motorno ulje mineralne osnove. Izvanredne performanse  omogućavaju primenu kod svih vrsta putničkih vozila koja koriste tečni naftni gas (TNG). Obezbeđuje efikasno podmazivanje i zaštitu motora od habanja u svim uslovima eksploatacije.

TEXOL GAS SEMISYNTH SAE 10W-40

Kvalitetni nivo:  API SL/SJ/CF, ACEA A3/B3; MB 229.3,VW 505.00;

 

Vrhunsko polusintetičko, motorno ulje visokih performansi. Namenjeno je za podmazivanje svih tipova gasnih motora i uređaja. JEDINSTVENA FORMULA obezbeđuje odličnu zaštitu motora od habanja i produžene intervale zamene ulja.